Varje dag är höjdpunkten att gå varvet med durkslaget och plocka bärga dagens skörd.
Ca 1 vecka har det tagit att samla ihop den här högen gurka av sorten 'Rhensk druv'. Första burken smörgåsgurka har jag redan ätit, den var helt fantastisk! Idag blir det till att göra nästa sats.
Tomatexplosionen låter vänta på sig, vi fick en svalare regnigt väder nu. Bra för tillväxten men så där för mognaden. Dock har vi så det räcker av våra cocktails, här 'Tiny Tim', 'Mei Wei' och en 'Yellow pear'.
Av gurkan 'Crystal apple' har vi mer än vi kan äta. Men jag upptäckte här om dagen att den är god wokad, perfekt! Dock skalar jag den, eftersom skalet är lite beskt. Men det kan bero på torkan, i så fall borde de nya vara minst sagt lena i smaken.
Av gurkan 'Crystal apple' har vi mer än vi kan äta. Men jag upptäckte här om dagen att den är god wokad, perfekt! Dock skalar jag den, eftersom skalet är lite beskt. Men det kan bero på torkan, i så fall borde de nya vara minst sagt lena i smaken.
Här ser man också några Jalapeños, väldigt goda!
Idag har jag också blivit färdig med vår egen chilikrydda. Jag var ju lite besviken på hettan förut, men det tar jag tillbaks efter att ha provat vår Peter Pepper. Jag tog i skalet, råkade klia mig i näsan och hade eld där i timmar!
Andra pinsamheter med herr P pepper är t.ex när jag delade en tomat på samma skärbräda som de legat och det blev så hett i munnen att man fick andas som en drake, eller när jag plockade dem, tvättade händerna och sen kliade mig på ett hmm... intimt ställe. Det sved så jag nästan skrek! *haha*
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar