torsdag 1 juli 2010

Jordgubbscocktail - recept

Vi är mitt i jordgubbarnas skördetid, blir det mer svensk sommar än så? Jag älskar att hitta min man i jordgubbslandet med det solblekta håret i trädgårdsruffs och ett stort soligt leende i ansiktet.

Här om dagen gjorde jag en succédessert av dem, så bra att jag både vill minnas och dela med mig av receptet!



Du behöver:
  • Jordgubbskräm
  • Vaniljvisp
  • Vispgrädde
  • Vaniljsocker (med äkta vanilj)
  • florsocker
  • Jordgubbar
  • Lemoncurd
  • Kakao
  • Citronmeliss

- Ta snygga glas på fot, häll lite jordgubbskräm i botten av varje.
- Vispa samman 4 delar vaniljvisp, 1 del vispgrädde, en stor nypa vaniljsocker (med äkta vanilj!) och lite  florsocker. Vispa hårt (men observera att den här blandningen inte blir hård som vispad grädde utan mer skummig och fluffig som vaniljvisp).
- Klicka upp blandningen i glasen, men lämna någon cm till kanten.
- Dela jordgubbarna på hälften och släpp ner dem i vispen tills de börjar titta upp på ytan. Lägg ett par hela + ev några smultron överst.
- Klicka på en generös klick lemoncurd på toppen, dekorera med en kvist citronmeliss och strö lite kakao på toppen. Förvara i kylen tills det är dags att avnjuta!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det låter fantastiskt gott! Har inga jordgubbar tyvärr men några smultron som snart är mogna. Nästa år måste jag nog ha jordgubbar!

Kul att ni också har paddor, jag har inte sett "vår" igen så han kanske vandrar omkring, hoppas han eller nån annan kommer tillbaka!

Trevlig helg, kram!

Anonym sa...

vilken fin sida!!! Och vad underbart ni bor!

/Uccelino