Här om dagen gjorde jag en succédessert av dem, så bra att jag både vill minnas och dela med mig av receptet!
Du behöver:
- Jordgubbskräm
- Vaniljvisp
- Vispgrädde
- Vaniljsocker (med äkta vanilj)
- florsocker
- Jordgubbar
- Lemoncurd
- Kakao
- Citronmeliss
- Ta snygga glas på fot, häll lite jordgubbskräm i botten av varje.
- Vispa samman 4 delar vaniljvisp, 1 del vispgrädde, en stor nypa vaniljsocker (med äkta vanilj!) och lite florsocker. Vispa hårt (men observera att den här blandningen inte blir hård som vispad grädde utan mer skummig och fluffig som vaniljvisp).
- Klicka upp blandningen i glasen, men lämna någon cm till kanten.
- Dela jordgubbarna på hälften och släpp ner dem i vispen tills de börjar titta upp på ytan. Lägg ett par hela + ev några smultron överst.
- Klicka på en generös klick lemoncurd på toppen, dekorera med en kvist citronmeliss och strö lite kakao på toppen. Förvara i kylen tills det är dags att avnjuta!
2 kommentarer:
Det låter fantastiskt gott! Har inga jordgubbar tyvärr men några smultron som snart är mogna. Nästa år måste jag nog ha jordgubbar!
Kul att ni också har paddor, jag har inte sett "vår" igen så han kanske vandrar omkring, hoppas han eller nån annan kommer tillbaka!
Trevlig helg, kram!
vilken fin sida!!! Och vad underbart ni bor!
/Uccelino
Skicka en kommentar