- Koka två portioner fullkornspasta
- Blanda den med ca 1/2 dl riktigt bra pesto och låt den svalna av i rumstemp, ca 1 timme.
Medan pastan kallnar går man en tur i trädgården och plockar efter säsong. T.ex för försommaren:
- Rödbladig sallat
- Isbergssallat
- Ruccola
- Mangold
- Några blomsterkrasseblad
- Sockerärter
- Rädisor
- Gräslök, gärna med blommor
- Timjan, olika sorter
- Oregano
- Vitlöksblast
- Basilikablad, valfri sort.
- Skölj allt noga, jag brukar köra allt i sallatsslungan sen för att få till krispet.
- Hacka alla bladgrönsaker och blanda dem samman. Lägg dem i botten av tallrikarna.
- Skiva rädisor och sockerärter.
- Dela några cocktailtomater, gurka och paprika platsar också (som oftast tyvärr får köpas så här års, om man inte har en liten tidigsådd tomatplanta i kruka förstås)
- Finhacka örter och vitlöksblast. Spar gräslöksblommorna till garnering.
- Lägg pastan på sallatsblandingen, strö över färska hackade örter och lägg ut grönsakerna vackert kring kanten.
- Rulla ihop några skivor serrano och lägg uppepå.
- Dekorera med gräslöksblommorna och ett basilikablad - servera med ett gott bröd och ev lite sallatsdressing.
Gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar