tisdag 9 juni 2009

Stekt ris - recept

Dagens middag blev en lokal succé (mycket lokal, vi var ju hela två personer till middag)

Det blev Knytts egen version av den kinesiska klassikern stekt ris, men med trädgårdens nyskördade primörer.


  • Två portioner kokt ris
  • 2 bläckfiskar, strimlade
  • 6 medelstora mangoldblad i olika färger
  • En näve sockerärter
  • En knippe ingefärsmynta
  • 1,5 dl fyrkantsskuren vitkål
  • Småhackad paprika
  • En småhackad gullök
  • 2 klyftor vitlök, småhackad
  • En näve småhackade cashewnötter
  • 2 vändstekta ägg, strimlade

Mängd efter smak:
  • Ostronsås
  • Soya
  • Chilisauce
  • Ingefära
  • Rapsolja
Hetta oljan i en stor stekpanna. Stek lök, kål och vitlök mjukt. Häll sen i allt annat utom ägg och ris. Stek ett par minuter och tillsätt sen ägg och ris. Smaka av och krydda till - servera rykande hett!

Inga kommentarer: