Medverkande på bloggen

Medverkande på bloggen, in order of appearance

Peter - nyfrälste trädgårdsvisionären och grävmaskinen!
Det är han som står för musklerna, ordningen och färdigställandet men också mer och mer för finskötsel. Ska en fiffig elapparat användas är det Peter som tillkallas, likaså när en elak rot är i vägen för drömmen om en rabatt eller en bautasten omöjliggör en djupbädd.
Han är också storfinansiär och bästa supporten när man trillar över en galen idé.

Peter gillar: trädgårdskonst, gärna i gothisk eller viktoriansk stil. Tomater, vitlök, chili, citrusträd och klätterrosor.

Angelica - den otålige drömmaren och planeraren
Hon är den som en vanlig morgon glatt viftandes på tårna plötsligt kan utbrista: "Tänk om vi skulle bygga en damm som är som en SJÖ!!" och med lysande ögon börja rita för att sen med helt allvarlig min föreslå att en spade ska inköpas innan vi skrider till verket samma eftermiddag.
Angelica är också den som gärna läser trädgårdsböcker och hemsidor 10 h per dygn i perioder, drar upp alla hundratals plantor vi behöver för en säsong, anordnar byten med trädgårdsvänner och organiserar fröbytarkedjor. Dessutom är det i regel hon som fotograferar galenskaperna samt rapporterar om dem här på bloggen.

Angelica gillar: Rostig trädgårdskonst, gargoyles, att skörda egna grönsaker och laga något kulinariskt av dem, vitsippor, frön och blomsterprakt.Grabbarna grus
Alla som läst böckerna om Pettsson och Findus har sett de små djuren, mucklorna, som alltid iakttar allt som sker och har diverse egna upptåg.
Sådana små djur ser ni också på våra bilder, men i vårt fall är mucklorna katter.

Vi har fyra älskade katter som alla älskar trädgårdsliv och fungerar som våra kvalitétskontrollanter:

Ludwig - perser och jaktgeneral

Winston - birma och andlig ledare

Melwin - ragdoll och lovade rekryt i Luddes armé

Wilmer - ragdoll (Melwins tvilling) med ansvar för kompostområdet samt gränsvakt mot övriga revir.

Svärmor - racerkrattaren med sopning som sommarsport och skottning som vintersport
Svärmor dyker upp här som gubben i lådan emellanåt. Entusiastiskt greppar hon tag i verktygen efter bara några minuters skepsism, oavsett om vi pratar om ett hål till kina eller att bygga Vänern i fullt solgass.


Med sig har svärmor en annan nyckelspelare:

Tant-Towa den skeptiska, ragdoll och tant till Melwin och Wilmer
Towa är en pratsam dam i sina bästa år. Det är alltid bäst att göra som man alltid har gjort tycker Towa, fy för nymodigheter.
Men när man vant sig vid nymodigeter är det ju vanligheter, och då kan man sträcka ut sig och njuta.