lördag 20 februari 2010

Det är tungt nu, bokstavligt

Snön fortsätter vräka ner, vilken rekordvinter!
Vi är inte alls förberedda för sånt här nere i södern. Folk som har haft snöslungor har sålt dem norrut på blocket, snöskovel har man kanske en rostig nånstans längst in i det insnöade skjulet och att inte kunna gå hur man vill på tomten är oss helt främmande.
Förra året satte vi potatis under påsken, say no more.


Förra veckan skottade vi (Peter) av taken på huset. Skönt - men efter nattens 30-40 cm tungsnö var det dags för resten av husen. Tyvärr upptäckte vi snart att voljärtaket knäckts och rasat in. Jag rusade ut och var rädd att min värsta mardröm besannats och att alla fåglarna satt i skogen ...

Men till min stora glädje (nåja) hade voljären bara knäckts men höll ihop, så vi (Peter) skottade skottade skottade och sen stöttade vi upp. Citronsaften av citronskörden kan väl då vara att vi äntligen kommer bygga vårt nya tak med mer flygutrymme ...

 

Sen var det direkt vidare till fågelhuset och sen till garage, carport, vedskjul, växthus och gästhus



Nu behöver vi bara vara oroliga för vår veranda, 1,1 meter är lite väl magstarkt med krafterna var ohjälpligen slut ...


.. trots att jag gjorde mitt bästa för att fylla på och piffa upp med gourmetmat.

 

Våra tankar idag går till älskade svärfar som ligger på sjukhus - vi hoppas kunna åka upp till honom så fort vädret tillåter och vi hittar en vakt som kan ta sig hit. Hela södra Sverige är lamslaget, jag har inte varit med om något liknande.

2 kommentarer:

Timjan o Akleja sa...

Ja det är sanslöst vad med snö vi har nu... Vilken tur att fåglarna var kvar! Vi har som tur är inga platta tak så har inte behövt oroa oss, vi var ute och skottade i förmiddags men nu är det ju lika illa igen... Hoppas mars blir en vårmånad ändå!

Kram

Med fingrarna i (j)orden sa...

Usch vad mycket snö ni har, mycket mer än vi. Det värsta är att det blivit plusgrader, så att varje centimeter ny snö väger hur mycket som helst. Vi har skottat terrassen och tänker tacksamt på att vi byggde om taket för några år sedan så att det inte längre är platt! Hoppas det går bra för fåglarna.
Eva