tisdag 13 april 2010

Damm, sol och lyckliga uppvaknanden

Igår planterade vi en ny bambu på en plats som kan bli ganska våt, vi tänkte den ska dricka bra och pryda sin plats samtidigt. Sorten heter Bimbo och ska bli 1 - 1,5 meter hög. Alldeles lagom!






















När vi hämtade jord hittade jag första knoppande vitsipporna för i år - vi har massor av vilda vitsipport på tomten som vi värnar om.

































Vilket förstås fick mig att leta efter mina speciella vitsippor jag köpte i höstas som rotbitar från en samlare - men hur skulle jag hitta dem? Tyvärr har skissen där jag kluddade ner platserna försvunnit mystiskt. Suck! Men en vet jag iaf. Och DEN hittade jag!

May I present to you: Anemone nemorosa 'Hilda'





















Jaa, hon är ju ganska liten än så länge. Men hon finns!

Förutom dem har jag också planterat fyra andra vitsippor i vita rummet. Bl.a. vestal, Giant, monstrea och så en okänd. Hoppas så klart de ger sig tillkänna så de kan få sina namnlappar. Förlåt för min nonchalans det var inte meeningen men jag var så utmattad ...

Vi hade en fin tidig vårkväll





















Fast vi är förstås lite ledsna för att svärmor och Towa åkt hem idag. Men de kommer snart igen, tiden går fortare än man tror! Så länge får vi titta på bilder vi tagit under besöket.



































Svärmor är kungen av krattning, jag visste det inte när jag var liten men en svärmor som älskar att kratta är guld värt.

















Och Towa är drottningen av det mesta - tycker hon själv

3 kommentarer:

Frida sa...

Fiiina vårkvälll! Tova är verkligen bedårande (och Karin tycks vara en mästerkrattare)

Mimmi sa...

Vilka fina bilder - underbart att ha vitsippor på tomten :)

Smajlizz sa...

Härliga bilder! Towa är ju jättefin, vad är hon för ras? :)