lördag 1 augusti 2009

Dammbygge byggdag 63-64

Tjoho tjaha, dränkpumpen på plats och den gör sitt jobb utmärkt. Pumpar regnvattnet till dammen i lagom takt. Ett jobbigt avtramp från planen, men vi är väldigt nöjda med lösningen av renat regnvatten till dammen. Lite som i thailand där man tar hand om varje droppe!

Igår skulle vi också äntligen koppla ihop alla våra maskiner efter att ha fixat pumpkammaren klar. - Meen efter några timmars skruvande upptäckte vi att vi saknade 2 slangklämmor. Suck. .

Vi hade i alla fall redan planerat att köpa brygg- och brogångsvirket idag, så vi skrev det på vår långa handlingslista och var istället nöjda med att ha löst dränering och montering.


Idag shoppade vi då virke, betong, slangklämmor, kopplingar, några snygga prydnadsgräs, skruv, murarslev, hinkar och ja ... allt annat man kan behöva.

Det blev typ 200 löpmeter virke. Ha.Ha.Ha. Nog om det. Vi kom hem, skruvade, tätade, gjorde om, gjorde rätt och kl 23 fick vi ihop det. Cirkulationen är igång!


Idag har också våra tre guldfiskar flyttat in i stora dammen. De såg så lyckliga ut! Så ska fiskar simma =)

Och lille ljuvliga Melwin har varit ute första gången.

Ludwig visade allt och sprang sen rakt fram till rosenrabatten, hämtade en mus, skadade den och la den framför honom. "Så brorsan, så här ska du göra!"
Schysst att han fick flera minuters inskolning ...

Inga kommentarer: