tisdag 4 augusti 2009

Dammbygge - byggdag 65-67

Det händer mycket men i lite makligare takt. Semestern är över, så vissa dubbelarbetar.

Gårdagens vattenrapport

*sätter på hallåa rösten*

God eftermiddag, här kommer dagens vattenrapport:


Trots ihållande skurar under hela natten har vatten inte lyckats tränga in i pumpkammaren och detta trots att den omgivande vattennivån är över ingångshålet, dock rapporteras det att kammaren flyter en aning på ena sidan men räddningsarbetet är i full gång. Inget rapporteras ha fått allvarliga skador.


Regnet har även orsakat oroligheter på andra håll. I bäcken rinner det en strid ström av vatten och först tycktes det som att pumpen inte gjorde sitt jobb och riskerade närliggande bostad. Men vid en närmare undersökning visade det sig att den pumpar på halvfart vilket räcker utmärkt, vattennivån vid de utgående rören rapporteras vara låg och utom all fara. Man vet ännu inte varför den pumpar på halvfart.


Den höga vattennivån är till glädje för andra, dammen i området har fyllts under natten och eliminerat alla oroligheter angående den läcka vi rapporterade om tidigare i veckan.


Vidare till vädret framöver:

Mer regn väntas imorgon eftermiddag för att sedan dra vidare och ge plats för sol och sommarvärme. Vädret inbjuder till vidare utbyggnad av brogångar och brygga – något som ivrigt inväntas i vissa delar av landet.

Tack för mig, och på återseende *proffsigt leende*


Vi har börjat bygga brogången - impregnerat virke med ett lager cuprinol blev ursnyggt. Lite åt körsbärshållet!

Efter nattens häftiga skurar kan meddelas att dräneringen fungerar PERFEKT!

1 kommentar:

Peter sa...

Du är vackrast, genomgående underbar och totalt genial - helt klart, du är min fru! Puss ;)