Jag dreglar när jag tänker på dem ;)
Jag använder en muffinsplåt för 12 muffins som jag smörjer och bröar.
Kladdkakebottnar
- 100 g smält smör
- 2 ägg
- 3 dl socker
- 1/2 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 4 msk kakao
- 1 1/2 dl mjöl
Chokladkräm:
- 100 g smör
- 2 dl grädde
- 4 msk socker
- 2 tsk mjöl
- 4 tsk kakao
Dekor
- 12 jordgubbar eller bär efter smak
- 0,5 dl vispad vispgrädde
Sätt ugnen på 160°C.
Vispa ägg och socker pösigt.
Smält smöret i kastrull och låt det svalna lite.
Blanda samman de torra ingredienserna i en bunke.
Tillsätt de torra ingredienserna äggblandningen under omrörning, blanda väl.
Häll upp smeten i formarna och grädda muffinsen i 15-20 min.
Medan muffinsen gräddas gör du chokladkrämen.
Smält smöret och tillsätt de övriga ingredienserna.
Låt det koka ihop och småkoka i ca 5 min.
Tag ut muffinsarna när de är färdiga och häll i chokladfyllningen.
Nu har du två val:
Antingen fryser du in dem och när de ska ätas tar du fram dem bara 6-12 minuter innan du ska äta dem. Klickar på grädde och bär och äter dem som frysmyffins.
Det är mitt favoritsätt!
Annars:
Dela jordgubbarna och lägg dem i krämen. Låt dem svalna, först på bänken och sen i kylen. De ska vara helt kalla innan man klickar på grädden och äter dem.
Mums!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar