måndag 8 juni 2009

Pastasallad - recept

Det finns mycket fantastiskt man kan göra av den egna skörden - en av våra favoriter som ofta återkommer i olika skepnader är pastasalladen - ett enkelt och delikat receptexempel kommer här


  • Koka två portioner fullkornspasta
  • Blanda den med ca 1/2 dl riktigt bra pesto och låt den svalna av i rumstemp, ca 1 timme.

Medan pastan kallnar går man en tur i trädgården och plockar efter säsong. T.ex för försommaren:
  • Rödbladig sallat
  • Isbergssallat
  • Ruccola
  • Mangold
  • Några blomsterkrasseblad
  • Sockerärter
  • Rädisor
  • Gräslök, gärna med blommor
  • Timjan, olika sorter
  • Oregano
  • Vitlöksblast
  • Basilikablad, valfri sort.
  • Skölj allt noga, jag brukar köra allt i sallatsslungan sen för att få till krispet.
  • Hacka alla bladgrönsaker och blanda dem samman. Lägg dem i botten av tallrikarna.
  • Skiva rädisor och sockerärter.
  • Dela några cocktailtomater, gurka och paprika platsar också (som oftast tyvärr får köpas så här års, om man inte har en liten tidigsådd tomatplanta i kruka förstås)
  • Finhacka örter och vitlöksblast. Spar gräslöksblommorna till garnering.
  • Lägg pastan på sallatsblandingen, strö över färska hackade örter och lägg ut grönsakerna vackert kring kanten.
  • Rulla ihop några skivor serrano och lägg uppepå.
  • Dekorera med gräslöksblommorna och ett basilikablad - servera med ett gott bröd och ev lite sallatsdressing.

Gott!

Inga kommentarer: