måndag 17 maj 2010

Nya invånare - blåider!

Vi satt och tog igen oss vid dammen idag, när vi plötsligt såg mängder med myggor som dansade vid vattenytan ^^ Suck.
Vi hade inte det problemet förra året säger vi förvånat, neeej ... för då hade vi guldider. Guldider äter dansande insekter vid ytan. Och nu verkar de tyvärr ha blivit uppfiskade så ja, biologisk bekämpning = 0

Så när vi väntade på härdning åkte vi en sväng till vår zoobutik, de har haft guldider förut. Men se, när vi kom fram hittade vi något ännu bättre! Blåid.
Blåider är guldider fast silvervita med blå områden. Vi jublade eftersom de enda fiskarna som inte blivit fiskade på hela tiden är våra schubukins, de verkar helt enkelt bättre kamouflerade med sin brokighet. Såå, blåider blev det. Tre stycken.


Först vande vi in dem långsamt med lite lite vatteninsläpp i taget.

Sen släppte vi ut dem!


Efter en liten tvekan simmade de iväg

Nu ska vi bygga fler gömställen för våra fiskar så ska nog fler klara sig, när alla växter är igång så har vi det ju naturligt men tidigt på vårarna är det ju en annan sak.

2 kommentarer:

Timjan o Akleja sa...

Vad kul med nya fiskar! Har ni sett när de andra blev uppfiskade eller antar ni bara att det är det som har hänt? Tråkigt, men sån är ju naturen...

Glöm inte att vara med i min utlottning! :D

Kram

Anonym sa...

Roligt att få se blå guldid för det har jag bara hört talas om innan, de är fina! Hoppas de klarar sig bättre denna gång!

Tydligen så är det inte bara fåglar som kan sno åt sig av fiskarna utan snoken också...